Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Hlavně si uvědomte, že LOK sdružuje lékaře-zaměstnance a to ještě většinou vw státních nemocnicích. To, že tito lékaři mají platy takové jaké mají, za to nemůže ani pojišťovna, ani ministerstvo, ale ředitelé těchto nemocnic, kteří rozhazují peníze, jakoby měl zítra nastat konec světa. Soukromí lékaři se těchto stávkových akcí neúčastní a i když si ze svého musí platit ordinace, sestry, materiál, přístroje apod. tak si stále žijí vcelku spokojeně. To jenom ředitelé státních nemocnic nemusí koukat na korunu. Když nasekají dluhy, tak je ministerstvo oddluží. Nesmyslně nakupují ty nejdražší přístroje (a to často i za ceny dvojnásobné oproti běžné ceně na trhu) i když pro ně nemají uplatnění, obsluhu, prostory apod. Mimochodem, i současný ministr býval takovým ředitelem ;-O

5 3
možnosti
JL

Kolik je státních nemocnic? Mám pocit, že pod stát patří pouze Fakultní nemocnice a těch je opravdu minimum.

3 0
možnosti

Za státní nemocnice označuji všechny nesoukromé nemocnice (krajské, městské, fakultní apod.)

3 0
možnosti

Romane, nejsi v obraze!

Ambulantní lékaři specialisté "soukromí" mají snížené příjmy na své ordinace až o 30% a náklady stále stoupají.

Nemocničním lékařům se snižují platy, protože příjmy nemocnic klesají o 20%.

:-)

2 1
možnosti

I přes nižší příjmy a zvýšené náklady soukromí specialisté stále žijí a to je dobře. Nemocnicím sice klesají příjmy ale rozhazují státe jako by právě dobyli Eldorádo. Ke každému lůžku místo jednoduchého monitoru životních funkcí (tep, tlak, saturace) za zlomkovou cenu oproti velkodisplayovému monitoru s tísícem speciálních funkcí se musí koupit ten nedražší model a potom baterie těchto monitorovacích jednotek stojí na chodbách přikrytá igelitem, protože je nikdo ani neumí ovládat. Hlavně že si management nemocnic postavil nové baráky a koupil nová auta. Tam ať se LOK obrátí, pokud chce něco změnit, ale to by nesměla v těch nemocnicích ruka ruku mýt!

0 0
možnosti
Foto

Vážený pane Červenko, soukromý lékař je t.č. ohroženým druhem. Pro Vaši informaci si musí platit vše z plateb pojišťoven. Letos - ať dělá jak dělá - dostane o 2% méně a to vše při zvýšeném DPH. Za posledních 6 let se platby za púojištěnce nezvýšily a to na rozdíl od nájmů, energií, platů sester apod.

Pokud překročí nějaké ukazatele za léky a vyšetření, platí je ze svého.

Vaše představa o soukromnících ve vatě je zcestná.

4 1
možnosti

Já jsem se soukromých lékařů zastával (nestávkují a i přes snižující se platby a zvyšující se náklady jsou schopni vcelku spokojeně žít).;-)

0 0
možnosti
JR

J71a24r63a 94R23a53n34k

15. 2. 2013 21:24

Na tento prispevek je odpoved na zlutych trickach: ''Mel jsem se lepe ucit''

0 0
možnosti
  • Počet článků 79
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1309x
Zaměstnanec....a všechno, co s tím souvisí. Ženatý a s rodinou.

Seznam rubrik